Nilfisk får stor konkurrence på robotmarkedet

Nilfisk møder stor konkurrence på robotmarkedet, efter at koncernen lancerede den professionelle rengøringsrobot Liberty A50, for godt et halvt år siden.

Nilfisk møder stor konkurrence på robotmarkedet, efter at koncernen lancerede den professionelle rengøringsrobot Liberty A50, for godt et halvt år siden.  Fold sammen
Læs mere

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Efter lanceringen har flere konkurrenter meldt sin ankomst på markedet. Det får Nilfisks administrerende direktør, Hans Henrik Lund, til at øge tempoet i produktionen, så selskabet kan leve op til forventningen om at 50-100 aktive robotter skal stå klar i slut 2018.

Hans Henrik Lund siger, at det har været en udfordring at forvandle den 112 år gamle industrivirksomhed til en højteknologisk robotproducent, men kunderne har taget godt imod skiftet.

»Efterspørgslen har været større end ventet, og i øjeblikket efterspørger kunderne flere maskiner, end vi kan servicere. Det er et marked, hvor rigtig mange gerne vil ind og finde ud af, om det virker, og hvilke fordele der er,« siger Hans Henrik Lund i et interview med Jyllands-Posten.

Det er blandt andet ærkerivalerne Kärcher og Tennant, der har meldt sig på banen, samtidig har giganterne Samsung og LG vist sin interesse i robotindustrien.

Kärcher og Tennant havde ellers i første omgang holdt sig væk fra markedet, men nu venter begge at have en model klar inden for et halvt til et helt år. Ifølge Hans Henrik Lund, er det så småt gået op for konkurrenterne, at behovet for rengøringsrobotter er der.

Nilfisk forventer at kunne sælge intelligente rengøringsmaskiner for omkring 1 mia. kr. om fem til syv år.