Nilfisk CEO: Rydder op i forretningen - fjerner 40 pct. af produkterne

Nilfisk, der producerer professionelt rengøringsudstyr, er i gang med en større oprydning i selskabet. Det betyder blandt andet, at selskabet skærer en del af sine produkter fra.

Nilfisk, der producerer professionelt rengøringsudstyr, er i gang med en større oprydning i selskabet. Det betyder blandt andet, at selskabet skærer en del af sine produkter fra. Fold sammen
Læs mere
Foto: MORTEN JUHL

Det oplyser selskabet i regnskabet, der er offentliggjort onsdag morgen.

»Vi reducerer vores produktplatforme med 40 pct. Det er vi begyndt at rulle ud, og det giver selvfølgelig en positiv effekt på lang sigt,« siger Hans Henrik Lund, der er administrerende direktør i Nilfisk, i et interview med Ritzau Finans.

Direktøren oplyser, at man er færdig med at rydde op i produkterne ved udgangen af 2018. Det er »to the point«, lyder det fra direktøren.

»Det er vi super komfortable med, for vi har i langt de fleste tilfælde erstatningsprodukter, som kunderne ligeså godt kan købe. Vi ved præcis, hvor stor en omsætningsrisiko det er, og den er yderst minimal, fordi vi har fuldgode erstatningsprodukter,« siger han.

Hans Henrik Lund vil ikke give et bud på, hvad den store oprydning i produktporteføljen kommer til at betyde på bundlinjen.

»Vi er meget trosdrevne her. Det er et følespørgsmål, der ikke findes noget svar på. Vi ved, at det her simplificerer vores forretning hele vejen igennem værdikæden. Det er bare noget, vi skal gøre,« siger han.

HAR SOLGT SVENSK KEMIFORRETNING

Oprydningen betyder også farvel til den svenske kemikaliedistributør Nordic Chemicals & Utensils.

»Vi lever ikke af at sælge kemikalier - det er der nogen, der er meget bedre til end os,« forklarer Hans Henrik Lund.

Han vil ikke oplyse, hvad Nilfisk har fået for virksomheden, men fortæller dog, at han er godt tilfreds med aftalen. Salget af Chemicals & Utentils giver en begrænset positiv effekt på Nilfisks regnskab for 2018, fremgår det af regnskabet.

Kemikalievirksomheden har en årlig omsætning på 10 mio. euro.