Nike vender tilbage til vækst - aktien belønnes

Den amerikanske producent af sportstøj- og udstyr Nike lover torsdag efter børslukketid sine aktionærer at købe egne aktier tilbage for yderligere 15 mia. dollar, og samtidig viser selskabets regnskab for fjerde kvartal, at Nike igen er ved at finde vækst på sine markeder.

Investorerne glæder sig over udviklingen og sender aktien op med 4,4 pct. i eftermarkedet.

Nike sikrede sig i kvartalet et justeret overskud per aktie endte på 69 cent, og omsætningen voksede med 13 pct. til 9,79 mia. dollar.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet en justeret indtjening per aktie på 64 cent og en omsætning på 9,41 mia. dollar.

Den bedre end ventede omsætning blev skabt på baggrund af bedre tal på alle hovedmarkederne. I USA steg Nikes omsætning med 3 pct. til 3,88 mia. dollar mod ventede 3,80 mia. dollar. I Europa var salget på 2,47 mia. dollar mod spåede 2,32 mia. dollar. Indtægterne i Kina voksede med 35 pct. til 1,47 mia. dollar mod konsensus på 1,30 mia. dollar, og i Latinamerika og Stillehavsområdet var omsætningen i 1,44 mia. dollar lidt bedre end ventet og 12 pct. højere end i samme periode året før.

Nike oplyser samtidig, at det nye aktietilbagekøb på 15 mia. dollar vil følge i kølvandet af det nuværende på 12 mia. dollar, når det afsluttes i den igangværende regnskabsår.

/ritzau/FINANS