Nike laver livstidsaftale med tårnhøj sportsstjerne

Den amerikanske sportsudstyrsproducent Nike har indgået en spektakulær kontrakt på ubestemt tid med verdenskendt sportsudøver.

Foto: JASON SZENES.
Læs mere
Fold sammen

Verdens største basketballstjerne LeBron James har indgået et livslangt ægteskab med det amerikanske sportsbrand Nike.

Aftalen er højst opsigtsvækkende, da det er første gang nogensinde, at Nike officielt skriver en livstidskontrakt med en sportsudøver.

»Det er korrekt, at vi har skrevet en livslang aftale med LeBron. Vi har allerede bygget et stærkt brand op omkring ham over 12 år, og vi kan se potentiale i at fortsætte resten af hans karriere og efter den,« bekræfter Nike i en pressemeddelelse.

LeBron overgår alle

Ud over at være verdens bedste basketballspiller har den 30-årige LeBron James også udmærket sig ved at være Nikes bedste skosælger. Sidste år tjente Nike i alt 340 mio. dollars på LeBron-sko, som der indtil videre er lavet 13 forskellige modeller af.

Det vides ikke præcist, hvor meget skoaftalen vil indbringe LeBron James, men det amerikanske medie ESPN skriver, at den nye aftale kommer til at overgå Oklahoma-stjernen Kevin Durants 10-årige aftale med Nike til en værdi af mere end to mia. kroner.

Businessmand har flere facetter

I forvejen er den 2,03 meter høje basketballspiller verdens sjette bedst betalte sportsstjerne ifølge Magasinet Forbes, der vurderes at tjene omkring 440 mio. kroner om året. De store summer har LeBron James valgt at kaste i forskellige projekter.

Han ejer blandt andet en lille del af den engelske fodboldklub Liverpool FC samt en lille del af høretelefonmærket Beats By Dre, som Apple sidste år købte for 20 mia. kroner.