Nike-boss' løn tredoblet på et år til over 320 mio. kr.

Nikes administrerende direktør Mark Parker får et gyldent skulderklap fra sportsgigantens lønudvalg, som vælger at belønne firmaets stærke præstation med en tredobling af direktørens løn til mere end 320 mio. kr. i 2016. Det skriver Wall Street Journal.

Nikes administrerende direktør Mark Parker. Foto: Brendan McDermid Fold sammen
Læs mere

Størstedelen af den solide lønforhøjelse sker gennem aktietildeling, hvor Parker i regnskabsåret 2016 modtager aktier til en værdi af 33,5 mio. dollar mod 3,5 mio. i 2015. Selve grundlønnen er i 2016 på beskedne 1,6 mio. dollar.

Parker, der har været administrerende direktør for sportsgiganten siden 2006, må generelt siges at have fejret sit 10-års jubilæum på posten med manér. Udover lønstigningen blev det således i slutningen af juni offentliggjort, at han overtager posten som bestyrelsesformand i Nike fra grundlæggeren Philip Knight, der er gået på pension.

Parker, der selv er løbeentusiast, har været med til at skabe den store succes med Nikes letvægtssko Nike Air, ligesom han har været manden bag en global ekspansion og større fokus på kvindetøj.