Niels Jacobsen: Flere grunde til veltimet stop som topchef

Niels Jacobsen stopper den 1. april som topchef i William Demant Holding efter godt 25 år i selskabet og knap 20 af dem som frontfigur. Og det er der flere grunde til, siger topchefen selv.

ARKIVFOTO. William Demant Holdings administrerende direktør, Niels Jacobsen, stopper i selskabet efter 25 år.Det fremgår af en separat meddelelse torsdag morgen, hvor der også er afleveret årsregnskab for 2016. I stedet overtager Søren Nielsen, der er viceadministrerende direktør for William Demant Holding og topchef for hovedbrandet inden for høreapparater, Oticon, tøjlerne. Ændringerne træder i kraft 1. april. (se Ritzau historie 230839) William Demant topchef Niels Jacobsen.. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mest af alt er det dog ønsket om at gå ned i et lidt lavere gear efter mange år i spidsen for et C20-selskab samtidig med en stribe fremtrædende bestyrelsesposter.

»Der findes ikke én forklaring på, hvorfor det skal være lige nu. Virksomheden er i bedste gænge, og næste generation er klar. Jeg har været der i 25 år og har vel lyst til at gå ned i et lidt lavere gear«, siger Niels Jacobsen til Ritzau Finans.

»Alt i alt passede det fint med en samlet rokade for hele gruppen, og derfor synes jeg, at vi har fundet en rigtig fin løsning,« fortsætter han.

Han henviser til, at han i stedet overtager posten som administrerende direktør for William Demant Invest og samtidig er udset til en post som næstformand for bestyrelsen i selskabet.

Det sker, fordi bestyrelsesformanden hos William Demant Holding, Lars Nørby Johansen, træder tilbage fra posten efter den ordinære generalforsamling. I stedet overtager Niels B. Christiansen efter planen taburetten for bordenden, hvilket efterlader plads til Niels Jacobsen som næstformand.

Niels Jacobsen føler sig samtidig komfortabel med at overlade posten som administrerende direktør til Søren Nielsen, der er viceadministrerende direktør for William Demant Holding og topchef for Oticon.

»Jeg er meget glad for, at det kunne lade sig gøre,« siger Niels Jacobsen.

Sideløbende med posten som topchef for WDH har Niels Jacobsen også flere andre fremtrædende bestyrelsesposter - blandt andet som formand hos Lego, næstformand hos A.P. Møller-Mærsk og formand hos Össur.

Men også her bliver der gearet lidt ned. Det er således også allerede meddelt, at Niels Jacobsen forlader sin formandstaburet hos Lego.