Niels Due Jensen slår sig sammen med kapitalfond og skaber jysk møbelgigant

Den tidligere Grundfos-topchef og kapitalfonden BWB fusionerer deres to møbelfabrikker.

Den nye møbelvirksomhed kommer til at beskæftige 180 medarbejdere i Bjerringbro, hvilket har været vigtigt for Niels Due Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Bjerringbros to kontormøbelfabrikker Holmris og B8 bliver snart til én forretning med milliardomsætning, når de inden længe slår sig sammen og bliver til Holmris B8.

Det oplyser virksomhederne i en fælles pressemeddelelse.

»Med fusionen af de to store kontormøbelfabrikker med base i Bjerringbro er det også historien om to familier, der finder sammen i en ny stærk fælles enhed. Med fusionen skabes en stærk nordisk udbyder af møbler til det professionelle marked med en samlet omsætning på 1,1 mia. kr. og mere end 400 medarbejdere,« lyder det i meddelelsen.

Holmris, som er ejet af kapitalfonden BWB, præsterede ifølge Finans 30 millioner kr. i overskud i 2015 og 2016, som er de seneste offentlige regnskabsår, mens B8 i samme periode sammenlagt gav et minus på 40 millioner kr.

»Vigtigt at arbejdspladser fastholdes i Bjerringbro«

Holmris B8 kommer fortsat til at være placeret i Bjerringbro og beskæftige ca.180 medarbejdere i byen, hvilket har været essensielt for den tidligere Grundfos-topchef.

»Det har været vigtigt for mig og familien, at B8 har fundet en fremtidssikret havn, og heri ser jeg fusionen med Holmris, som en rigtig god løsning, der også sikrer at arbejdspladser fastholdes i Bjerringbro,« udtaler Niels Due Jensen i pressemeddelelsen.

BWB Partners bliver hovedaktionær i ejerkredsen som, udover kapitalfonden og Niels Due Jensen, kommer til at bestå af selskabets kommende adm. direktør Henrik Holmris, Niels Henrik Lauritzen samt en kreds af ledende medarbejdere.

Partnerne har valgt ikke at offentliggøre købesummen.