Niels Boserup færdig i TV 2

Bestyrelsesformand Niels Boserup er på vej ud af TV 2. Ifølge Business.dks oplysninger meddeler kulturminister Brian Mikkelsen på morgendagens generalforsamling i TV 2, at den tidligere topchef i Københavns Lufthavne ikke længere skal stå i spidsen for den omblæste TV-station.

TV 2s bestyrelsesformand Niels Boserup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Niels Boserup har i flere tilfælde været kritiseret for sin ageren som bestyrelsesformand for den omblæste TV-station. Han var ifølge mange iagttagere for langsom til at fritstille tidligere TV 2-direktør Per Mikael Jensen efter dennes beslutning om at forlade TV2 til fordel for Metro International, der har samme ejer som konkurrenten MTG. Også den lange proces, der førte til den forrige topchef, Peter Parbos, afgang, udløste kritik til Boserup.

Der har desuden været sat spørgsmålstegn ved både bestyrelsen og ledelsen i TV 2 ovenpå en massiv nedjustering af forventningerne til årets resultat. En nedjustering, der kom i kølvandet på alt for optimistiske forventninger til reklameindtægterne.

Kulturminister Brian Mikkelsen sammensætter i morgen en ny og reduceret bestyrelse i den statsejede virksomhed. Det er endnu uvist, hvem der afløser Niels Boserup, men den nye bestyrelsesformand er formentlig på plads i morgen.

Næstformand Lars Nørby Johansen afviser at kommentere sagen, mens det ikke har været muligt at få en kommentar fra Niels Boserup selv. Kulturminister Brian Mikkelsen ønsker heller ikke at udtale sig før i morgendagens generalforsamling.

Niels Boserup har været bestyrelsesformand for TV 2 siden november 2004.