Niam har frasolgt boliger for en milliard

I det stille har den svenske ejendomsfond afhændet boliger for over en milliard i både små og store klumper.

Bøgholm ved Sluseholmen i Københavns Sydhavn. Foto: PR. Fold sammen
Læs mere

Den svenske ejendomsinvestor Niam er mest kendt for jævnlige og store køb af kontorer og boliger herhjemme, hvor porteføljen har rundet fem milliarder kroner, men uden større bevågenhed har Niam også solgt boliger for over en milliard kroner.

»Tidligere i år har vi solgt 200 boliger i Vallensbæk og 178 boliger på Bøgholm (foto) i Sluseholmen i Sydhavnen. Det er tæt på en milliard kroner,« siger Kristian Krogh, partner i Niam og chef for de danske aktiviteter.

Derudover har Niam også solgt en stribe enkeltlejligheder siden 2014.

»Det har typisk været til lejere, som har spurgt, om de kunne købe lejligheden. Vi får en ekstern vurdering fra en ejendomsmægler og giver så typisk en rabat, der svarer til de omkostninger, som vi ellers ville have til genudlejning og tomgang. Vi har også solgt en del lejligheder på det åbne marked, når de blev fraflyttet,« siger Kristian Krogh.

Det eneste danske frasalg, som hidtil har været offentliggjort, var en kollegieejendom med godt 100 ungdomsboliger ved Roskilde. De blev solgt i sommer, fordi kollegier ligger lidt uden for strategien.

Ifølge Kristian Krogh er det en helt naturlig del af Niams virksomhed løbende at sælge fra, når mulighederne byder sig. Niams forskellige fonde har en forventet levetid på op til syv-otte år, og så skal investorerne have pengene tilbage, så i princippet er alt til salg, når der kommer et fornuftigt bud.