NewCaps underskud blev vendt til overskud i 2014

NewCap Holding kom ud af 2014 med et overskud på 12,4 mio. kr. efter et underskud i 2013 på 24,4 mio. kr. Det viser selskabets årsregnskabtirsdag eftermiddag.

Foto: Mathias Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Driftsoverskuddet EBTDA udgør 23 mio. kr. mod 3 mio. kr. året før, og NewCap udtrykker i den forbindelse tilfredshed med resultatet, som er i tråd med de udmeldte forventninger til året.

Til trods for overskuddet, var der dog tilbagegang i netto rente- og gebyrindtægterne, som faldt til 131 mio. kr. mod 148 mio. kr. året før. Selskabet oplyser at det primært skyldes bortfald af faktureringsindtægter, som det blev besluttet i 2013. Derudover er resultatet også påvirket af et fald i svenske kr. i forhold til danske kr., da en stor del af koncernens forretninger foretages i svenske kr..En anden post i regnskabet, hvor der er sket store udsving i det netop overståede regnskabsår, er personaleomkostningerne. I 2014 var de på 113,5 mio. kr. mod 149,4 mio. kr. året før.

I regnskabet henviser selskabet til, at faldet kan henføres til, at 2013 var ekstraordinært påvirket af udgifter til forliget med Finansiel Stabilitet, hvor NewCap endte med at betale 70 mio. kr.

NewCap skriver i sine forventninger til 2015, at man vil have fokus på konsolidering, effektivisering, optimering og videreudvikling af de svenske forretningsområder, herunder styrkelse af distribution og evne til at levere konkurrencedygtigt afkast af forvaltning af kundernes

opsparing.
Derudover vil selskabet have fokus på fortsat vækst i koncernen, samt øget effektivisering og optimering.

Der ventes et EBTDA i størrelsesordenen 14-22 mio. kr. for regnskabsåret 2015.