Newcap opjusterer forventningerne efter ejendomssalg

Newcap Holding har i tredje kvartal tjent pænt på et frasalg af et byggeprojekt i det københavnske nordvestkvarter, og på den baggrund opjusterer selskabet sine forventninger til hele årets drift.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Koncernen har igennem det seneste år med henblik på salg udviklet et byggeprojekt på koncernens grund på Tranevej. På dette grundlag har koncernen gennemført et salg med overdragelse 1. november 2014. Salget medfører en fortjeneste på 5-6 mio. kr., afhængig af det endelige antal kvadratmeter, der kan bygges, skriver Newcap Holding i sin periodemeddelelse for tredje kvartal.

Ved udgangen af kvartalet var Newcaps gæld til ejendomsselskabet Driftsselskabet af 28. december 2001 nede på 3 mio. kr., og Newcap forventer, at gælden snarest vil blive fuldt indfriet som følge af salget af byggeprojektet i København.

Samtidig betyder salget, at selskabet opjusterer sine forventninger til hele årets driftsresultat (EBITDA) til 17-23 mio. kr. fra tidligere 12-18 mio. kr.

Forventningerne er dog også eksklusive en eventuel bøde for kursmanipulation.

- Som oplyst i selskabsmeddelelse nr. 10 / 2014 har Statsadvokaten (SØIK) rejst tiltale mod NewCap for som juridisk person at have været ansvarlig for de af den tidligere direktør foretagne handlinger i forbindelse med en tiltale mod denne om kursmanipulation. Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om en bøde på 5 mio. kr. NewCap nægter på det foreliggende grundlag at være skyldig i tiltalen, hedder det i periodemeddelelsen.