New York'er: Jeg ejer 84 procent af Facebook

Ukendt New York'er påstår, at han skrev under på en kontrakt med Facebook, der gav ham en kæmpe ejerandel. Mark Zuckerberg afviser.

Foto: ROBERT GALBRAITH
"I'm quite sure he did not".

Sådan lød svaret fra Facebooks stifter Mark Zuckerberg, da han på amerikansk TV blev spurgt, om Paul Ceglia fra New York i 2003 skrev under på en kontrakt, der ville give ham en ejerandel på 84 procent, skriver Bloomberg.

For nylig havde Facebook-advokaten Lise Simpson ellers sagt til en dommer, at hun var usikker på, om kontrakten var blevet underskrevet.

"Hvis vi sagde, at vi var usikre, så tror jeg, det var taget ud af kontekst," sagde Mark Zuckerberg i går til Diane Sawyer på ABC World News.

Halv milliard brugere

Paul Ceglias stævning udfordrer altså Facebook, der lige har rundet en halv milliard brugere, og som ifølge SharesPost.com er 143 milliarder kroner værd.I hvert fald undersøges sagen nu, og en domstol i New York vil senere på året afgøre, hvem der i virkeligheden er den retmæssige ejermand af Facebook.

I øjeblikket kører de forskellige parter frem i medierne og føler hinanden på klingen. En ekspert i erhvervsret fra San Diego State University fortæller til Bloomberg, at Mark Zuckerberg lige nu prøver at skabe tvivl, om kontrakten blev underskrevet af ham eller ej.

Facebook kom frem på nettet i 2004, efter at Mark Zuckerberg havde udviklet konceptet på et kollegieværelse på Harvard.

I går rundede verdens største sociale medie så en halv milliard brugere. Men Mark Zuckerberg er ikke færdig - hans næste mål er at ekspandere i Rusland og Japan.

Og han har stadig ikke planer om at ansætte en administrerende direktør.