New York Times: København er cool

København er på en femteplads over de 31 rejsemål New York Times mener, du skal besøge i år. Vi er grønne og cool, mener amerikanerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Måske kan det være svært at se i januarkulde og snesjap, men København er i virkeligheden et cool og tjekket rejsemål for folk med fingeren på pulsen.

Det mener i hvert fald rejseskribenterne på den amerikanske avis, The New York Times.

Avisen har netop kåret de 31 rejsemål, som du bare må besøge i år, og her kommer København ind på en femteplads kun overgået af Sri Lanka, den argentinske vindal San Patricio del Chañar, Seoul og det indiske yogacentrum Mysore.

- København har udviklet sig til en af verdens mest grønne - og måske også mest cool - storbyer, skriver The New York Times.

Avisen konstaterer, at danskerne ikke kun taler om at være grønne men lever tanken ud med blandt andet cykler og havnebad.

Susanne Nordenbæk, som er markedschef i VisitDenmark North America, tror at COP15-konferencen, IOC-kongressen og talkshowværtinden Oprahs besøg i København har givet København og Danmark en plads i amerikanernes bevidsthed.

- Amerikanerne synes i stigende grad at have fået øjnene op for Danmark. Vi har en livskvalitet og nogle sociale og samfundsmæssige værdier, som er unikke, og som turisterne gerne vil rejse efter, siger Susanne Nordenbæk i en skriftlig kommentar.

Hun påpeger desuden, at det i en krisetid ofte handler om de nære værdier - også når man vælger rejsemål. Her kan Danmark byde på noget, som andre destinationer ikke har fokus på i samme grad, mener hun.

Rejsesektionen i The New York Times er blandt de toneangivende rejsemedier i verden, og har et oplag på 1,4 millioner og mere end 15 millioner månedlige besøgende på deres netavis.

/ritzau/