Neurosearch/Nordnet: Skatte-underskud afgørende for eventuel køber

Hvis det lykkes Neurosearch at finde en køber, vil køberen højst sandsynligt være et selskab uden for børsradaren, der enten har interesse i at komme på børsen på et tidspunkt, eller først og fremmest har interesse i at udnytte det skattemæssige underskud på 2,2 mia. kr., som Neurosearch har.

ARKIVFOTO: NeuroSearch i Ballerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: NeuroSearch
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, efter at Neurosearch tirsdag har annonceret, at selskabet er på vej med en afviklingsplan.

Per Hansen mener, at det væsentlige i ligningen er det skattemæssige underskud, hvorfor køber kan være hvem som helst.

»Køber er ikke nødvendigvis selskaber, der har interesse i ejerandelen i biotekselskaber, men selskaber, der har lyst til at købe børsskallen, og som potentielt kan udnytte, at man ikke skal betale skat i en vis periode. Og det kan være alle mulige,« understreger Per Hansen over for Ritzau Finans.

Derfor udelukker investeringsøkonomen også Novo Nordisk som en potentiel køber.

»Det vil ikke være naturligt, at Novo Nordisk køber selskabet. Det er ikke en måde, hvorpå de normalt gør forretning.«

KURSLØFT PÅ 30 PCT. ER FORSTÅELIGT

Per Hansen mener, at Neurosearch i alt har tre forskellige aktiver, der skal holdes op mod selskabets kurs på børsen og selskabets markedsværdi.

»Det har 71 mio. kr. i kassen, et skattemæssigt underskud på 2,2 mia. kr. og en ejerandel i nogle små selskaber, der kan blive til noget,« forklarer Per Hansen og tilføjer:

»Og så har man potentielt en milepæl, fra da Neurosearch solgte rettighederne til Huntextil til israelske Teva, som hvis det bliver til noget, giver mulighed for at få mellem 50-60 mio. kr. ud.«

Tirsdag stiger aktien i Neurosearch knap 30 pct. på udmeldingen fra selskabet, og det er ifølge Per Hansen helt naturligt, da der bliver lagt nogle konkrete tal på bordet.

»Vi får at vide, hvad kassebeholdningen er, hvad kassebeholdningen korrigeret for gæld er, hvad børsværdien er, og hvor der potentielt kan være nogle ejerandele, der kan være noget værd,« uddyber han og tilføjer:

»Det, at man afsøger muligheden for de her ting i dag, berettiger til, at investorerne regner på, at hvis man finder en køber til det skattemæssige underskud, en køber til skallen og får mere, end man regner med for de her ejerandele, så kan man som aktionær sagtens se, at der er en god forretning i at købe ind i Neurosearch-aktier.«