Neurosearch udsteder aktier og får penge fra GSK

Neurosearch videre i aftale med Glaxosmithkline om udvikling af stof til behandling af socialfobi.

Foto: Scanpix
Neurosearch er nået et skridt videre i aftalen med Glaxosmithkline om udvikling af et stof til behandling af socialfobi. Den prækliniske udvikling er afsluttet, og det betyder, at Neurosearch kan udstede aktier for 5 mio. euro til GSK.

I alt kommer Neurosearch til at udstede 345.238 nye aktier, som GSK køber for 107,84 kr. pr. stk.Næste skridt er fase I-studier, som Neurosearch planlægger "inden for den nærmeste fremtid". Når studierne går i gang, får Neurosearch 4 mio. euro kontant fra GSK som milepælsbetaling.

En række kandidater
Alliancen med GSK inkluderer en række lægemiddelkandidater, herunder NSD-721 mod socialfobi. I henhold til aftalen har Neurosearch option på at udstede nye aktier til GSK til markedspris til et beløb af i alt 20 mio. euro (149 mio. kr.) i fire lige store portioner ved indsendelse af myndighedsansøgninger om start af klinisk udvikling for stoffer, der er udviklet under aftalen.

Neurosearch er desuden berettiget til milepælsbetalinger på op til 109 mio. euro (812 mio. kr.) samt royaltybetalinger af nettosalget af hvert af de produkter, der udvikles og markedsføres i henhold til aftalen. RB-Børsen