Neurosearch tiltalt for børsfusk

Bagmandspolitiet har tiltalt biotekselskabet Neurosearch for kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed.

Foto: STEEN JACOBSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet nu har rejst tiltale mod Neurosearch, der i sin tid blev stiftet af Asger Aamund, for  kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed.

"Der er nedlagt påstand om bødestraf. Tiltalen vedrører en selskabsmeddelelse udsendt den 3. februar 2010, hvori selskabets daværende ledelse rapporterede top-line-resultater fra fase III-studiet med Huntexil mod Huntingtons sygdom. Data blev efterfølgende revurderet, og selskabet udsendte af egen drift en korrigerende selskabsmeddelelse den 28. april 2010. NeuroSearch afviser på det foreliggende grundlag tiltalen og samarbejder fuldt ud med myndighederne om at opklare sagen," skriver ledelsen i en meddelelse til fondsbørsen.

Da Neurosearch den 3. februar 2010 offentliggjorde de positive forskningsresultater steg aktie fra kurs 85 til kurs 225. Da de revurderede date blev offentliggjort i slutningen af april 2010 styrtdykkede aktien fra kurs 173 til kurs 100.

I dag er Neurosearch under afvikling. Det fejlslagne Huntextil-projekt blev solgt i september 2012 for 150 mio. kr., og der er ingen aktivitet tilbage. Onsdag kostede en Neurosearch-aktie 4,20 kr.

Neurosearch blev stiftet af Asger Aamund tilbage i 1989, og han sad som bestyrelsesformand ind til 2008.

Sådan eksploderede børskursen i foråret 2010