Neurosearch mister adm. direktør til ALK-Abelló

Efter næsten ti år i biotek-virksomheden Neurosearch har adm. direktør Flemming Pedersen sagt op. Han skal i stedet være finansdirektør i allergi-virksomheden ALK-Abelló. (Opdateret kl. 9.35)

Administrerende direktør Flemming Pedersen har valgt at opsige sin stilling hos Neurosearch. Fold sammen
Læs mere
Foto: Neurosearch
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flemming Pedersen har været adm. direktør i Neurosearch de seneste fire år, men vil nu altså hellere være nummer to i ALK-Abelló, som er en virksomhed der fremstiller allergi-medicin og oprindeligt var en del af Chr. Hansen koncernen.

I ALK-Abelló afløser han den 51-årige finansdirektør Jutta af Rosenborg, der efter syv år på posten ifølge bestyrelsen nu ønsker at fokusere på aktivt bestyrelsesarbejde.
 
Aktiemarkedet modtog nyheden negativt. Neurosearch-aktien faldt i tidlig handel med over 10 pct., men stabiliserede sig senre med et fald på knap 5 pct.

Neurosearch har i år v været på noget af en rutchebane-tur. I begyndensen af februar eksploderede aktiekursen fra kurs 85 til kurs 224 på baggrund af yderst positive kliniske forsøg med lægemidlet Huntexil, der skal bruges til behandling af følgerne af en uhelbredelig arvelig demenssygdom, men i slutningen af april dykkede aktien næsten lige så markant, da Neurosearch måtte fortælle, at der var problemer med de statistiske data bag de positive udmeldinger i februar.

Aktieanalytikerne er dog stadig generelt positive på selskabet. Ud af 11 analytikere der følger selskabet, har de ni en købsanbefaling, mens en har en neutral anbefaling, og Nordea Markets' Lars Hatholt er den eneste, der har en salgsanbefaling på aktien.