Neurosearch får 150 millioner for sit flop

Det er lykkedes biotekselskabet Neurosearch at få en aftale i stand om om salg af det afskrevne Huntingtons-middel Huntexil.

NeuroSearch havde helt afskrevet at få penge for Huntexil, men det er alligevel lykkedes at få en køber til at bide på. Fold sammen
Læs mere
Foto: NeuroSearch
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aftalen giver Neurosearch knap 150 mio. kr. kontant i kassen, såfremt salget godkendes af aktionærerne i selskabet. Dertil kommer eventuelle milepælsbetalinger på op til 55 mio. kr.

Køber er Teva Pharmaceutical Industries via Tevas' 100 pct.-ejede datterselskab Ivax International i Tyskland.

Af kontantkøbsprisen placeres 28,7 mio. kr. i depot i en periode på minimum seks måneder efter aftalen er faldet helt på plads. Pengene frigøres, når projektet er overdraget "på tilfredsstillende måde".

NeuroSearch indkalder allerede nu til en ekstraordinær generalforsamling 23. oktober, og bestyrelsen anbefaler aktionærerne at godkende aftalen. Til formålet har bestyrelsen indhentet to uafhængige vurderinger fra selskabets finansielle rådgivere, Danske Bank og SEB Enskilda, før den besluttede at anbefale aftalen med Teva.

Neurosearch fastholder forventningerne om et driftsunderskud på 465 mio. kr. i 2012. Godkendes aftalen på en ekstraordinær generalforsamling forbedres resultatet med 120 mio. kr. i år, og med yderligere 29 mio. kr. i 2013.

Neurosearch nedskrev Huntexil til et rundt nul i slutningen af sidste måned, efter at jagten på en partner, der kunne hjælpe med at videreudvikle Huntexil, gik så trægt, at selskabet valgte helt af afskrive værdien. Og selv om søgningen fortsatte ville selskabet ikke garantere noget, men oplyste i stedet, at kapitalberedskabet kun ville række til fortsat drift indtil 2013.

Aktien stiger voldsomt efter offentliggørelsen af aftalen. Efter nedskrivelsen til nul kroner faldt aktiekursen voldsomt tilbage. Neurosearch-aktien ligger ved 16.10-tiden 47 pct. højere i kurs 5,5. Før selskabet nedskrev værdien af Huntexil i slutningen af august, var kursen imidlertid 7 kr.

Den samlede markedsværdi af Neurosearch er 135 mio. kr. torsdag eftermiddag.