Neurosearch bekræfter sin egen afvikling

Driftsunderskuddet i 2012 blev på 290 millioner kroner - Neurosearch er stille og roligt ved at pakke sammen.

Foto: NeuroSearch
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Neurosearch arbejder fortsat på en kontrolleret afvikling. Underskuddet på driften i 2012 blev - helt som ventet - et underskud på 290 millioner kroner, fremgår det af medicinalselskabets årsrapport.

Virksomheden er ved at sælge ud af aktiverne, og det har i årets løb givet det en indtægt fra ophørende aktiviteter på 57 millioner kroner.

Neurosearch måtte i efteråret indse, at det ikke kunne skaffe kapital til at videreudvikle det præparat, som ledelse og investorer håbede på ville redde forretningen. Herefter blev det besluttet, at sælge værdierne og arbejde på en kontrolleret afvikling af selskabet.

Præparatet, med navnet Huntexil, blev herefter solgt for 149 millioner kroner - med mulighed for efterfølgende milepælsbetalinger - til medicinalselskabet Teva. Det samme skete med en række andre aktiver.

Afviklingsplanerne gør læsningen af årsrapporten til en dyster omgang, og Neurosearchs administrerende direktør René Schneider lægger da heller ikke fingrene imellem i sine kommentarer i årsrapporten.

"Det er med meget blandede følelser jeg ser tilbage på året 2012. Håbet om et gennembrud for videreudvikling af Huntexil i eget regi forsvandt. Men til gengæld viste aftalen med Teva, at mange års arbejde i NeuroSearch med at udvikle et lægemiddel til behandling af Huntingtons sygdom var meningsfyldt, og at den opfattelse deltes af Teva," lyder fra René Schneider, der tilføjer:

"Vi håber med aftalen at have medvirket til, at Huntexil når det globale marked til glæde for patienter, der lider af Huntingtons sygdom."

Selskabets aktiver bliver i regnskabet opgjort til 207 millioner kroner, mens egenkapitalen bliver beregnet til at være 81 millioner kroner. Antallet af medarbejdere er sat til 26 - hvilket er mere end 200 færre end for blot et par år siden.

Regnskabet dækker 2012 og efterfølgende har Neurosearch meddelt, at det har solgt selskabets bygning og grund med overtagelse 1. juni 2013. Købesummen lød på 112,5 millioner kroner - hvorfra der skal trækkes omkostninger, der relaterer sig til salget.