Netværksgigant bløder dollars

Den kæmpestore producent af netværksudstyr, amerikanske Cisco, vrider sig i den økonomiske krise. Omsætningen faldt 18 procent.

Foto: Justin Sullivan. I forbindelse med regnskabsfremlæggelsen afslørede selskabets CEO, John Chambers dog, at det ser ud til at krisen er begyndt at vende.
Læs mere
Fold sammen
Selv om den konkursramte konkurrent Nortel er i færd med at blive splittet op og solgt fra i småbidder, går det ikke bedre for Cisco af den grund. Netværksgiganten, der aflagde kvartalsregnskab i går aftes, dansk tid, tabte i fjerde kvartal af regnskabsåret hele 18 procent af sin omsætning til nu 8,5 mia. dollars. I forbindelse med regnskabsfremlæggelsen afslørede selskabets CEO, John Chambers dog, at det ser ud til at krisen er begyndt at vende, og at ordrene igen er begyndt at ploppe ind hos selskabet. Ciscos overskud faldt 46 procent til 1.08 mia. dollars i forhold til samme periode sidste år.

Store dele af IT- og telebranchen er relativt hårdt ramt af den finansielle krise, og mange selskaber har allerede været gennem omfattende fyringsrunder. Mens Apple og Intel har fremlagt overraskende gode regnskaber, er der stadig sorte skyer over Cisco, og CEO John Chambers udtalte i en telekonference med Wall Street Journal, at dette er den barskeste tid, Cisco nogensinde har været gennem.