Netto får natten for sig selv

De danske discountkæder vil ikke gøre som konkurrenten Netto, der netop har meldt ud, at kæden udvider sine åbningstider til døgnåbent i tre butikker.

Netto holder døgnåbent i tre butikker fremover, men konkurrenterne har ikke tænkt sig at gøre det samme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Dahl Nielsen

Netto kan tilsyneladende få alle de kunder helt for sig selv, som fremover vil dukke op ud på de sene nattetimer, når Danmarks mest populære discountkæde fra 5. december udvider sine åbningstider og holder døgnåbent i tre butikker.

De andre danske discountkæder vil ikke hoppe med på vognen. Konkurrenterne Fakta, Kiwi og Lidl afviser at have planer om at holde butiksdørene åbne alle døgnets 24 timer.

»Vi har pt ingen planer om døgnåbent. Vi har åbent 7-23 på hverdage i storbyerne, og det er vi godt tilfredse med,« siger administrerende direktør i Kiwi Danmark, Carsten Hansen.

Hverken han eller informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, vil kommentere Nettos nye tiltag.

»Vi blander os ikke i, hvad vores konkurrenter gør,« siger Jens Juul Nielsen og tilføjer, at Coop ikke ser nogen grund til at have døgnåbent:

»Vi har åbent på de tidspunkter, hvor vores kunder har lyst til at handle. Vi mener, vi er dækket ind, og vi har ikke planer om at gøre andet end at holde os til de åbningstider, vi har nu, hvilket i Fakta-butikkerne typisk er til 22 eller 23,« siger han, men tilføjer, Fakta vil justere åbningstiderne, hvis man pludselig opdager, at forbrugernes behov ændrer sig.

Flemming Birch, der er ekspert i forbrugertrends og detailhandel, sagde da også torsdag til Berlingske, at han ikke forventer en øjeblikkelig reaktion fra de andre discountkæder:

»Konkurrenterne vil forholde sig afventende. De lader lige Netto prøve det af, før de kaster sig ud i noget lignende,« siger han.

En kæde, der allerede har erfaring med at holde sine butikker åbne hele døgnet, er 7-eleven. Ud af sine i alt 191 butikker i Danmark holder omkring halvdelen af dem åbent i 24 timer. Kæden har ventet på, at detailbutikkerne i Danmark ville gøre det samme, fortæller indkøbschef Morten Vedel:

»Det har vi forventet, siden lukkeloven blev ændret for et par år siden. Men jeg tror bestemt, at de kunder, der vil handle om natten, vil gøre det for at købe mad, der kan spises her og nu,« siger han.

Nettos tre døgnåbne butikker ligger på Rådhuspladsen i København, på Engelsborgvej i Lyngby og ved Aarhushallen tæt ved banegården i Aarhus. Netto vil se, hvordan det går med de første tre butikker, inden der tages stilling til, om det er noget, man skal satse yderligere på.