Netto-ejer siger nej tak til hjælpepakker for millioner

Danmarks største dagligvarekoncern, Salling Group, der også ejer BR og to stormagasiner i Aalborg og Aarhus, mener, at der er andre virksomheder, der har mere brug for økonomisk coronahjælp fra staten end dem.

Salling Groups administrerende direktør, Per Bank, siger nej tak til hjælpepakker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Salling Group har sendt 1.900 medarbejdere hjem, fordi dens to stormagasiner og BR-butikker har haft lukket, har koncernen ikke tænkt sig at modtage hjælp fra staten.

»Vi har mulighed for at få store tocifrede millionbeløb fra hjælpepakkerne, men vi siger pænt nej tak. Selv om vi i nogle dele af forretningen taber store millionbeløb, er vi begunstiget af, at vi sælger flere dagligvarer, end vi plejer,« siger Salling Groups adm. direktør, Per Bank.

Direktøren forudser, at selv om koncernen vil komme ud af 2020 med et dårligere regnskab end i 2019, vil Salling Group stadig have et overskud på et par mia. kr.

»Derfor synes vi, at der er andre, der har mere brug for det end os,« siger han.

Salling Group er ejet af Salling Fondene, der siden 2012 har uddelt en del af overskuddet og mere end en milliard kroner til kultur, sport, uddannelse, kirke og andre velgørende eller almennyttige formål.

»Så det dér med at modtage penge fra staten for at dele dem ud igen, synes vi ikke er godt samfundssind,« siger han.

Sælger flere fødevarer, men mindre tøj

Siden coronakrisen brød ud, og restauranterne lukkede, har Salling Group solgt flere fødevarer i sine kæder Netto, Bilka og Føtex, og salget er i øjeblikket ti procent højere end normalt.

Men salget af nonfood er omvendt faldet med 50 procent. Derudover har koncernens BR-butikker og stormagasiner holdt lukket.

»Og det er en del af forretningen, som har større avancer end fødevarer, så både vores samlede salg og indtjening falder,« siger Per Bank og tilføjer:

»Men vi er begunstiget af vores Netto-butikker i Tyskland og Polen, og der tjener vi bedre, fordi vi kun sælger fødevarer,« siger han.