Nettets store mysterium sker ... nu

Netop nu sker årets fordobling af trafikken på Internet, sådan som det sker hvert efterår, uden at nogen kan forklare hvorfor.

På uforklarlig vis er det altid i efteråret, at nettrafikken vokser stort. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tænk godt over, hvad du gør på nettet. Tænk rigtigt godt - især over, hvad du ikke gjorde for halvanden måned siden. Det er nemlig nøglen til det store Internet-mysterium, som udspiller sig netop nu.

»Internet-trafikken fordobles stadig hver niende måned, men næsten hele væksten ligger i perioden fra august til oktober. Her vokser trafikken, og så bliver den dér på det nye niveau resten af året. Men ingen ved hvorfor,« siger Kurt Erik »Kurtis« Lindqvist, administrerende direktør for svenske Netnod og formand for European Peering Forum, en overvejende europæisk sammenslutning af Internet-knudepunkter - altså de steder, hvor Internet-udbyderne kobler sig sammen og udveksler trafik, så der faktisk er »hul« igennem til hele verden.

Altid om efteråret

Han har mange gange spurgt kloge hoveder for at få en forklaring, men den findes ikke.

»Det sker altid om efteråret,« siger han i et interview med Berlingske Business under det årlige møde for European Peering Forum, som i år finder sted i København.

For nogle år siden varede det helt frem til januar, inden fordoblingen havde fundet sted. Men det var et engangstilfælde.

Nu sker det mellem august og oktober.

Organisationen håndterer 90 procent af al Internet-trafik i Europa, hvor der sammenlagt er 121 Internet-knudepunkter.