Nettets fremtid til debat

Flere hundrede mødes onsdag i Industriens Hus for at drøfte fire af tidens vigtigste spørgsmål og ruste Danmark til de internationale drøftelser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere end 200 har meldt sig til en stor konference om Internettets fremtid, som onsdag tager fire af de store, aktuelle emner op for at klæde Danmark godt på i det internationale samarbejde.

Grøn IT, sikkerhed på nettet, privatlivets fred på nettet og ophavsrettigheder på nettet er de fire emner, som tages op på konferencen »Internettets fremtid - en konference om muligheder og udfordringer på Internettet« arrangeret af Videnskabsministeriet sammen med blandt andre flere universiteter, Red Barnet, Dansk Internet Forum og Dansk Industri. Den holdes i Industriens Hus i København.

Svensk piratparti deltager

Departementschef i Videnskabsministeriet, Uffe Toudal Pedersen, åbner konferencen, der også byder på indlæg fra den særlige rådgiver for det internationale Internet Governance Forum, Wolfgang Kleinwächter.

Videnskabsministeriet håber, at konferencen skaber »et debatforum, hvor civilsamfund, forskningsinstitutioner, offentlige myndigheder og virksomheder kan mødes« og drøfte de problemstillinger, som berører Danmark.

Der holdes fire arbejdsseminarer. Et panel med KODAs vicedirektør Martin Gormsen, Metronomes digitale chef Morten Remmer og formanden for det svenske Piratparti Rick Falkvinge vil drøfte fremtidens ophavsret på nettet. Workshoppen om privatlivets fred byder på oplæg fra blandt andre formanden for IT-Sikkerhedskomitéen Linda Nielsen og IBMs seniorrådgiver Søren Duus Østergaard.

Grønt er godt

Workshoppen om IT-sikkerhed handler om at bevare et tilgængeligt, sikkert og robust Internet. Her kommer indlæg fra Peter Brock Madsen, parter i Deloitte, samt Poul Thorlacius-Ussing fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

Endelig vil sessionen om grøn IT drøfte, hvordan Internet- og kommunikationsteknologi bidrager til at imødegå klimaforandringer. Anders Hjort Jensen fra Elsparefonden og Bernhard Brackhahn fra Rambøll har indlæg. Danmark var i maj vært for den store - og første - OECD-konference om netop grøn IT. Den blev holdt over to dage i Helsingør og trak deltagere fra hele verden.

Det næste internationale samling i Internet Governance Forum holdes den 15.-18. november i Sharm El Sheikh i Ægypten.