Netsupermarked med serieiværksætter i spidsen er gået fallit

Shobr.com, som i 2016 åbnede med salg af dagligvarer direkte fra Arla, Carlsberg og Nestle, er gået konkurs. Dermed er selskabets adm. direktør, serieiværksætteren Lars Munch Johansen, atter i søgelyset.

Lars Munch Johansen (PR-Foto) Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Det blot ét år gamle netsupermarked, Shobr, og selskabet bag onlineforretningen, Shopall24.com, er nu erklæret konkurs.

Virksomheden blev erklæret konkurs i Skifteretten i København i fredags, skriver Dansk Handelsblad. Årsagen var, at en kreditor ifølge bladet indgav en konkursbegæring, da Shopall24.com ikke betalte de penge, selskabet skyldte kreditoren.

Retten har udpeget advokat Martin Hector fra Hector Stokkenberg Advokatfirma som kurator. Han har i dag møde med bl.a. den administrerende direktør for Shobr og Shopall24, serieiværksætteren Lars Munch Johansen.

Store dele af bestyrelsen har forladt Shobr og ejerkredsen er også begyndt at smuldre. Den manglende opbakning fra ejere og bestyrelse skyldes, at Lars Munch Johansen, der er medstifter af Shobr, har ændret strategi og vil ind i Kina for at sælge vestlige mærker til de kinesiske forbrugere, skrev Dagbladet Børsen i fredags.

Bestyrelsen, herunder formanden Mogens Elsberg, som er topchef i IT-koncernen Bluegarden, er helt helt uenig i den kinesiske satsning.

Dansk Handelsblad har tidligere fortalt, at Shobr var ved at lukke sit lager i Danmark for at åbne et lager i Flensborg i Tyskland. Lagret skulle de nordiske lande og Kina.

Shobr.com åbnede i 2016 med salg af dagligvarer direkte fra Arla, Carlsberg og Nestlé. Blandt andet var brancheforeningen Dagligvareleverandørerne (DLF) med fra starten som aktionær og havde en overgang en plads i bestyrelsen.

Shobr blev for nyligt tvangsopløst af skifteretten, fordi selskabet ikke havde indleveret sit årsregnskab til tiden.

Lars Munch Johansen har prøvet lidt af hvert. Shobrs topchef er i dagligvarebranchen bl.a. kendt for sin kontroversille online-grænsehandelsbutik Netpris.dk, der sælger varer fra Tyskland med tysk moms til danskerne.

I sin tid var Lars Munch Johansen også medstifter og administrende direktør for IT Factory, som med Stein Bagger ved roret blev kørt i sænk.

Tidligere har serieiværksætteren også stået bag Todoor.dk, som leverede dagligvarer og måltidsløsninger hjem til københavnerne. Men heller ikke den virksomhede levede længe, inden den gik konkurs.

I 2009 var Lars Munch Johansen med til at stifte den nu børsnoterede tøjbutik på nettet, Boozt.com, men forlod den i 2011.