Netscape-stifter genopfinder Internet

Nyt internetprogram samler Facebook, Google og alt, hvad man ellers bruger på nettet, i et program, så man ikke skal skifte hele tiden.

Sådan ser RockMelt ud. Til venstre er ens Facebook-kontakter, til højre ens favoritsteder på nettet, som markeres, når der sker opdateringer. Midterfeltet er her en Google-søgning, hvor resultaterne vises i spalten til højre, mens man i hovedfeltet ser selve siden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden, der for alvor revolutionerede Internet med opfindelsen af Netscape, er nu med til at genopfinde måden at bruge nettet på.

Marc Andreessen, som i dag driver et investeringsselskab, støtter et helt nyt internetprogram, RockMelt, hvis udgangspunkt er, at størstedelen af folks netbrug handler om at bruge Facebook, søge på Google, måske anvende Twitter og derudover følge med på en håndfuld favoritnetsteder.

Alt samlet i et vindue

RockMelt samler dermed en masse funktioner i paneler og vinduer, som kan foldes ud, så man slipper for at skifte program hele tiden.

»Dette er en chance for os for at bygge et internetprogram helt fra bunden. Disse er alle ting, som vi ville have lavet i Netscape, hvis vi havde vidst, hvordan folk ville bruge nettet,« siger Marc Andreessen.

Netscape var kongen af Internet i mange år, indtil Microsoft fattede nettets betydning og derefter udnyttede sin position på Windows-området til at rulle sin egen Internet Explorer med ud på samtlige PCer og dermed fortrænge Netscape.

Marc Andreessen har ikke selv udviklet RockMelt. Det har derimod to af hans tidligere medarbejdere, Tim Howes og Eric Vishria. Hans opbakning ventes derimod at få stor betydning for udbredelsen, fordi han fortsat betragtes som særdeles visionær på internetområdet.

Marc Andreessens investeringsselskab har skudt 10 millioner dollars i RockMelt, og selv sidder han med i bestyrelsen, ganske som han sidder med i bestyrelsen for Facebook.

Kræver en Facebook-konto

RockMelt virker kun, hvis man har en Facebook-konto, hvilket omkring 500 millioner brugere dog har. Når en Facebook-bruger logger sig på RockMelt, vises ens profilbillede i venstre side af RockMelt sammen med en liste over favoritvenner. Man kan også via en pop-op-boks lægge opdateringer direkte på sin Facebook-side fra RockMelt.RockMelt viser søgeresultater fra Google i en særlig boks, som man kan rulle i, så man kan besøge siderne i hovedvinduet. Helt til højre vises favoritnetsiderne, og man får automatisk besked, når der sker opdateringer.

Alle ens personlige indstillinger gemmes på en central server, så RockMelt virker fra enhver computer, der har det installeret.

Mål: En million brugere

RockMelt håber i første omgang at nå en million brugere. Indtil videre kan man kun være med, hvis man bliver inviteret. Det kan man søge om på www.rockmelt.com, hvor man også kan se RockMelt i brug på et kort filmklip.