Nets topchef Mette Kamsvåg fratræder

Nets topchef Mette Kamsvåg har besluttet at fratræde. Hun afløses af Bo Nilsson, der har været CFO i Nets siden maj 2013.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nets, der står bag betalingsservice, dankortet og NemId, fik i foråret nye ejere, og nu får selskabet også ny adm. direktør. Topchef Mette Kamsvåg har således besluttet at fratræde, og hun afløses af Bo Nilsson, der har været CFO siden maj 2013.

Nets konstituerede formand Inge K. Hansen udtaler i den anlednin:

»Efter at have stået i spidsen for Nets i en årrække og have arbejdet i en lang periode med den transaktion, der blev gennemført succesfuldt den 9. juli, har Mette Kamsvåg besluttet, at tiden er inde til at lade ledelsesopgaven gå videre. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne takke Mette Kamsvåg for mange års ihærdigt arbejde for selskabet. Mette Kamsvåg spillede en afgørende rolle for fusionen mellem BBS og PBS i 2010, og hun har ført selskabet gennem en række succesfulde virksomhedsovertagelser«.

Mette Kamsvåg siger selv:

»Det har været en meget stor glæde for mig at lede selskabet i en periode, der har budt på store forandringer på få år. Jeg finder tidspunktet rigtigt til at lade ansvaret gå videre. Bo Nilsson og jeg har arbejdet tæt sammen, så jeg er overbevist om, at han vil føre selskabet succesfuldt videre i næste etape af dets rejse«.

Bo Nilsson har erfaring med at udvikle og lede multinationale virksomheder. I 2007 var han med til at etablere Grupo Leya, en førende multinational forlagsvirksomhed inden for uddannelsesprogrammer med aktiviteter i Sydeuropa, Brasilien og Afrika. Fra 2000 til 2006 var Bo Nilsson CFO og bestyrelsesmedlem i Media Capital, en af de førende medievirksomheder i Sydeuropa.

Stig Poulsen, der i dag er chef for Regnskab og Finans i Nets, vil fungere som midlertidig CFO i selskabet, indtil en permanent afløser er udpeget. 

Nets blev i foråret solgt af en gruppe danske og norske banker til amerikanske kapitalfonde og ATP under stort offentligt postyr.