Nets: Slår alarm efter massiv kundeflugt fra dankortet

Dankortet er for dyrt og besværligt. Derfor dropper mindre og nystartede virksomheder Nets til fordel for andre betalingsløsninger.

Nets. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Harri Rauhanummi

De mindre og nystartede virksomheders fravalg af Nets har fået betalingskæmpen og dens samarbejdspartnere til at anmode erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) om hjælp.

Det skriver dagbladet Børsen.

»De butikker, der typisk går uden om os, er dem, der gerne vil hurtigst i gang. Vi kan se en situation, hvor nogle måske aldrig opdager dankortet,« siger Jeppe Juul-Andersen, direktør for dankortet, til dagbladet Børsen.

I dag fungerer systemet sådan, at butikker betaler et abonnement for at tage imod dankortet. Prisen på abonnementet afhænger af antallet af transaktioner, der løber gennem virksomhederne.

Ulempen er, at abonnementsordningen er meget dyr for de mindre virksomheder. Lars Magnus Christensen, cheføkonom hos Nets' partner SMV Danmark, udtaler til avisen, at det er flere tusinde virksomheder, der netto forsvinder fra dankortet om året.

Derfor skal reglerne laves om. Nets, SMV Danmark og Dansk Erhverv har bedt erhvervsministeriet om at ændre reglerne for, hvad butikker skal betale for at tage imod dankortet. Nets ser gerne, at mindre virksomheder frem over helt kan fravælge abonnementsmodellen og i stedet betale et fast kontingent til selskabet.