Nets ser lysere på 2017 efter stærkt kvartalsregnskab

Nets, der står bag dankortet og NemID, skruer sine forventninger til 2017 en smule op.

Foto: Liselotte Sabroe. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Betalingskoncernen Nets opjusterer sine forventninger til 2017, lyder det i selskabets regnskab for årets første kvartal.

Virksomheden kom ud af de første tre måneder af 2017 med en omsætning på knap 1,9 milliarder kroner. Det er en fremgang i forhold til samme periode sidste år.

- Med en organisk vækst på syv procent drevet af fremgang på tværs af forretningen viser vi endnu engang styrken i vores vækstmodel, siger Bo Nilsson, administrerende direktør i Nets, til regnskabet.

- 2017's første kvartal var en stærk start på året, siger han.

Det positive regnskab for årets første måneder betyder, at Nets nu forventer en driftsindtjening på mindst 36,5 procent af omsætningen mod tidligere "mere end" 36,0 procent.

Tallene for omsætning og driftsoverskud i Nets' regnskab er en anelse bedre end ventet. Til gengæld skuffer afdelingen, der blandt andet håndterer dankortet, en smule.

På bundlinjen landede koncernen et overskud før skat på 233 millioner kroner. Efter skat lyder det på 202 millioner kroner.

Nets blev børsnoteret 23. september sidste år.

Virksomheden driver dankortet, betalingsservice og har en aftale med den danske stat om at varetage driften af NemID. Sammen med PostDanmark ejer Nets også e-Boks.