Nets på opkøb i Finland

Betalilngsformidleren Nets er gået på indkøb i Finland og sikrer sig derved et solidt ben i alle de nordiske lande.

Nets formidler blandt andet penge via dankortsystemet. Fold sammen
Læs mere
Foto: STINE LARSEN

Landets største betalingsvirksomhed i form af Nets vil vokse. Nets har netop skrevet under på en aftale om et køb af finske Luottokunta, der med 500 medarbejdere er Finlands største inden for betalingskortløsninger.

Nets lavede midt i august en hensigtserklæring om købet. Det er det, der nu er gået i orden.

Prisen for den finske virksomhed er på 170 mio. euro eller 1,3 mia. kroner. Nets er det tidligere PBS, og med den nye godbid i Finland sikrer virksomheden, at den får et solidt ben i alle de nordiske lande.

Nets vil samtidig blive den næststørste virksomhed i Europa, når der måles på antallet af betalingstransaktioner. Her i landet kendes Nets blandt andet for formidling af betalinger ved hjælp af Dankort og Betalingsservice.

Herudover har Nets mange kunder blandt nordiske banker og blandt virksomheder, som udsteder deres egne betalingskort.

”Købet af Luottokunta handler ikke om, at vi vil ud og erobre hele verden. Vi vil først og fremmest servicere vores nordiske kunder bedst muligt. Rigtigt mange af de banker og butikker, vi har som kunder, er repræsenteret i det meste af Norden. Det vil vi også være.” siger CEO i Nets, Mette Kamsvåg, der understreger, at Nets i stigende grad mærker, at udenlandske konkurrenter puster virksomheden i nakken.

”Vi er i et marked, hvor volumen tæller meget. Det er en erkendelse af, at vi skal op i en vis skala for at være konkurrencedygtige. Med købet af Luottokunta får Nets tilført nogle vigtigt kompetencer, som vil styrke vores position. Ikke kun på det nordiske marked, men i hele Europa,” siger Mette Kamsvåg.

Efter købet af Luottokunta vil Nets have 2.700 medarbejdere i fem lande og en omsætning på omkring 6,3 mia. kr. Nets blev dannet tilbage i 2010, da danske PBS Holding A/S og norske Nordito AS, moderselskab for BBS fusionerede.