Nets lurer på børsnotering - ejerne kan score kassen

Ejerne af Nets planlægger at gå børsen. Gevinsten kan være over 10 mia. kr. på to år.

Nets' topchef Bo Nilsson har gjort sit arbejde så godt, at selskabets ejere kan sætte kurs mod børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu sætter betalingsformidlingsselskabet Nets kurs mod børsen. Ejerne af Nets - kapitalfondene Bain og Advent samt den danske pensionskasse ATP - kan skimte en gylden mulighed i en bøsnotering. De kan nemlig tjene over 10 mia. kr. på kun to år ved at børsnotere selskabet, der står for Dankort, NemID og Betalingsservice.

Det skriver Børsen.

Børsnoteringen kan blive en realitet allerede til sommer. Den kommer i kølvandet på to af ejernes - de amerikanske kapitalfonde Bain og Advent - børseventyr i efteråret med den britiske betalingsformidler Worldpay, som indbragte kapitalfondene en svimlende nettogevinst på 33 mia. kr. over fem år.

»Ejerne vurderer hele tiden mulighederne for kapitalfremskaffelse, men der er ikke truffet endelig beslutning om børsnotering,« siger kommunikationschef i Nets, Karsten Anker Petersen, til Børsen.

Nets-ejerne har sat gang i processen ved at hyre investeringsbankerne Deustche Bank og Morgan Stanley til at sætte skub i sagerne, skriver Børsen.

Nets blev solgt til de amerikanske kapitalfonde, Bain og Advent, samt ATP den 24. marts 2014 for 17 mia. kr. Kort tid efter eksploderede en af Danmarks største medieskandaler, sagen om Se & Hør og deres hemmelige kilde hos selvsamme Nets. Skandalen fik flere danske politikere til at rette det kritiske skyts mod Nets' nye ejere. Blandt andet Dansk Folkeparti og Enhedslisten beskyldte kapitalfondene for at gamble med danskerne personfølsomme oplysninger på spil i jagten på profit.