Nets lancerer ny løsning til mobilbetaling

Om få dage kommer der endnu en konkurrent til Danske Banks megasucces MobilePay, når Nets præsenterer deres egen mobilbetalings-løsning.

Nets præsenterer på mandag deres egen mobilbetalingsløsning. Foto: Nils Meilvang, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

MobilePay, Swipp, Apple Pay. Hvis der ikke var nok mobilbetalingsløsninger på markedet, kommer der endnu en inden længe. På mandag lancerer betalingsvirksomheden Nets, der står bag dankortet, en ny mobilbetalings-løsning, der skal gøre betalingen endnu nemmere. Lanceringen kommer til at foregå på den store mobilkongres Mobile World Congress i Barcelona.

Betalingsvirksomheden ønsker ikke selv at kommentere på løsningen inden den officielle præsentation i Barcelona på mandag.

Muligvis digital pung

Ekspert på betalingsområdet Henning N. Jensen mener, at Nets-præsentationen kommer til at dække over lanceringen af en færdigudviklet digital pung, som Nets løftede sløret for sidste år. Med den digitale pung bliver det muligt at samle flere både betalings- og bonuskort i én samlet pung på mobilen.

»Det er både fornuftigt og forventeligt, for det er fremtiden. Det er en bedre løsning, end hvis kortene ligger enkeltvis,« siger Henning N. Jensen.

Han kalder det en hvid pung, der kommer uden logo og navn, og bankerne skal slev markedsføre den på den ønskede måde.

Hvis det er den digitale pung, der præsenteres på mandag, er det et naturligt skridt i retning mod, at al betaling bliver digital og kommer til at ligge i en smartphone, og derfor vil alle banker undtagen Danske Bank ifølge Henning N. Jensen vise interesse, når Nets er klar med løsningen. Et skridt på vejen bliver dog først et kontaktløst betalingskort, der bliver en realitet i løbet af i år eller 2016.

LÆS MERE