Nets indgår ny aftale med 70 lokale banker

En ny aftale til »et trecifret millionbeløb« sikrer, at Nets fortsætter håndteringen af internationale betalingskort for omkring 70 regionale banker og lokale pengeinstitutter frem til 2018.

Aftalen mellem Nets og de regionale og lokale banker handler blandt om håndtering af internationale betalingskort. Fold sammen
Læs mere
Foto: BOBBY YIP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aftalen blev underskrevet 4. marts, men får virkning med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2014, oplyser Nets i en pressemeddelelse.

Med aftalen etableres også rammerne og strukturen for fremtidige nye aftaler, der »sikrer en hurtig og smidig implementering af nye services, herunder blandt andet en allerede igangsat og stærk forbedret misbrugsovervågning samt kontaktløse, internationale kort, som rammer det danske marked i løbet af sommeren,« hedder det i pressemeddelelsen.Aftalen med de lokale og regionale banker kommer, netop som budrunden på tilbud på at købe Nets afsluttes. De fem favoritter er er fortrinsvis udenlandske selskaber og kapitalfonde, hvoraf franske Atos anses for at være bedste bud på en vinder.

Regionale Bankers Forening har fire landsdækkende medlemmer. Det er Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank. Lokale Pengeinstitutter har knap 70 medlemmer, som er banker, sparekasser og andelskasser fordelt over hele landet.»Nets har gennem en årrække vist, at de både har ekspertisen og teknologien til at være en kompetent leverandør af de services, som vi efterspørger. Derfor er vi glade for både at kunne forlænge og – ikke mindst – udvide vores samarbejde med dem, så vi også har mulighed for at videreudvikle vores forretningsområder til gavn for vores kunder,« siger Jan Kondrup, direktør i Lokale Pengeinstitutter, ifølge pressemeddelelsen.Regionale Bankers Forening glæder sig også over aftalen.

»Det har været vigtigt for os at få en aftale, der giver os adgang til effektive løsninger og nyudvikling af vores betalingsprodukter, sådan at vores kunder løbende har adgang til nogle af de bedste løsninger, når de skal foretage deres indkøb. I processen har vi vurderet flere mulige leverandører og har med tilfredshed konstateret, at Nets - som vi har samarbejdet med i mange år - står stærkt i et internationalt marked,« siger Søren Nicolaisen, direktør i Regionale Bankers Forening i meddelelsen.

Pengeinstitutterne er nu gået sammen i et nyt, fælles selskab, BOKIS A/S, der har indgået aftalen med Nets om håndtering af internationale betalingskort.Også Nets lægger stor vægt på den nye aftale.»Danmark er et vigtigt hjemmemarked for Nets. Derfor betyder det meget for os, at de regionale banker og lokale pengeinstitutter har valgt at indgå denne aftale, der viderefører vores mangeårige samarbejde. De repræsenterer en meget stor del af privatmarkedet i Danmark, og vi glæder os over at kunne udvide vores samarbejde med dem,« siger Susanne Brønnum, landechef for Nets Danmark A/S, i den skriftlige meddelelse.