Nets henter aftale med den finske stat

Betalingskoncernen Nets har vundet et udbud om levering af online-betalingsløsninger til den finske stat.

Nets skal på Børsen. Pressemøde med Bo Nilsson (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I alt skal selskabet dermed stå for faciliteringer af betalingsløsninger til op mod 1000 offentlige myndigheder i Finland.

Det fremgår af en meddelelse fra det danske selskab onsdag formiddag.

- Det her er det største offentlige udbud relateret til online betalingsløsninger i hele Nordeuropa, og alle finske borgere med en bankkonto eller betalingskort er potentielle brugere af systemet, siger Jukka Sorvali, der er projektleder hos det finske finansministerium, i meddelelsen.

- Den finske stat investerer kraftigt i digitaliseringen af statens ydelser, og en fælles integreret betalingsløsning er et godt eksempel på det, fortsætter han.

Aftalen løber i fem år og indeholder mulighed for forlængelse i yderligere to år. Der sættes dog ikke beløb på kontrakten.

- Denne aftale om at understøtte online-betalinger til Finlands offentlige instanser ligger i naturlig forlængelse af vores stærke tradition for at servicere både virksomheder og offentlige myndigheder i Finland med den nyeste teknologi og innovation inden for betalingsløsninger. Sammen med Paytrail kan vi tilbyde vores kunder alle former for online betalingsmetoder - både med kort og betalinger konto-til-konto, siger Asger Hattel, koncerndirektør i Nets med ansvar for Merchant Services, i meddelelsen.

For nylig landede Nets også en aftale om betalingsløsninger til det finske postvæsen.

/ritzau/FINANS