Nets gør klar til fyringsrunde

Betalingsformidleren Nets, der både står bag Dankort, NemID og Betalingsservice, lægger an til en fyringsrunde, der kan ramme medarbejdere i hele Skandinavien. I Danmark kan 30 medarbejdere risikere at miste deres job.

Betalingsformidleren Nets og topchef Bo Nilsson lægger an til en fyringsrunde. I Danmark risikerer 30 ansatte at miste deres arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børskandidaten Nets vil strømline sin forretning og varsler, at omkring 120 medarbejdere i Danmark, Finland, Norge og Sverige kan risikere at miste deres arbejde. Nets begrunder fyringsrunden med, at betalingsgiganten vil tilpasse en række support- og servicefunktioner. Omkring 30 medarbejdere i Danmark kan blive berørt af sparerunden.

Nets har de senere år arbejdet på at gøre sin forretning mere effektiv. Tidligere på måneden kom det frem, at Nets' ejere pønser på at børsnotere selskabet senere på året.

»Over de sidste to år er vi kommet langt med at forbedre vores processer og øge effektiviteten i organisationen, hvilket har givet os mulighed for i højere grad at investere i forretningen. Men vi kan også konstatere, at nogle af medarbejderne i vores it-support- og kundeservicefunktioner på vores kernemarkeder varetager de samme opgaver. Det betyder, at vi nu undersøger, om vi kan samle disse funktioner i færre, stærkere teams«, siger Bo Nilsson, der er topchef i Nets, i en pressemeddelelse.

Nets har omkring 2.500 medarbejdere i Danmark, Norge, Finland, Sverige og Estland.