Nets gør endnu et forsøg på at erobre svensk selskab

Betalingsselskabet bag Dankortet har ikke opgivet kampen om at købe den svenske konkurrent Dibs.

ARKIVFOTO. Nets forsøger igen at købe den svenske konkurrent Dibs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Betalingsselskabet Nets, der blandt andet står bag dankortet, gør endnu et forsøg i sine bestræbelser på at købe det svenske betalingsserviceselskab Dibs.

Nets bød tilbage i oktober 82,50 svenske kr. pr. Dibs-aktie, men indtil nu er det ikke lykkedes Nets at få kontrol over de 90 pct. af aktierne, der gør det muligt at tvangsindløse de resterende aktionærer og afnotere Dibs.

Derfor genfremsætter Nets sit oprindelige tilbud i en meddelelse til Dibs' aktionærer i håb om, at flere vil sælge og dermed bringe Nets' ejerandel højere op end de 87,2 pct. af aktierne, som Nets ifølge de seneste oplysninger er nået op på.

Nets' købsoffensiv vanskeliggøres af, at kapitalfonden Nordic Capital sidder på 9,99 pct. af aktierne, og Nordic Capital ejer Euroline, der konkurrerer mod Nets og Dibs, og derfor muligvis ikke er interesseret i et salg, der kan styrke Nets' position på det svenske marked.

Nets skriver til Dibs-aktionærerne, at der er tale om "en service" til de resterende aktionærer, der gør det muligt for dem at sælge deres aktier på samme betingelser som under købstilbuddet, der ellers udløb 23. december.