Nets forgyldte banker helt uhørt ved børsnotering

Det kostede over en halv mia. kr. for Nets at komme på børsen. Og af dem havnede over 360 mio. kr. i lommen på rådgivere, banker og advokater.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

Dermed tegner noteringen til at være den dyreste herhjemme i mange år, skriver Insidebusiness.

Ifølge mediet skal Nets samlet betale sine rådgivere herunder emissionsbankerne 520 mio. kr. for at hjælpe selskabet på fondsbørsen. Og flere analytikere kalder notering af Nets for dyr, og set i forhold til andre noteringer herhjemme har børsintroduktion været i særklasse, når det gælder rådgiverhonorarer.

Dong Energy betalte omkring 160 mio. kr. i honorarer til investeringsbanker og advokater for sin børsnotering, selv om energiselskabet er mere end tre gange så stort som Nets mål på markedsværdi. Og noteringerne af Matas, Scandinavian Tobacco Group og konkursramte OW Bunker var betydeligt billigere end Nets med en pris på henholdsvis 90, 75 og 80 mio. kr., skriver Insidebusiness.

Den halve mia. kr. er inklusive udgifter til refinansiering af en del af selskabets gæld - men ifølge en mail fra Nets presseafdeling, er 70 pct. honorar til rådgivere, mens det resterende beløb er udgifter i forbindelse med omlægning af selskabets gæld.