Nets-chef efter år med rekordbonusser: Lad os nu fokusere på fremtiden

Bo Nilsson, topchef i Nets, vil gerne rette opmærksomheden mod driften i virksomheden, der blandt andet ejer Dankortet. Det siger han efter et år med stor debat om det enorme bonusprogram i Nets.

Nets skal på Børsen. Pressemøde med Bo Nilsson (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nets-chef Bo Nilsson er træt af at tale om rekordbonusser og andre ting fra fortiden. Nu mener han, at tiden nu er kommet til at fokusere på fremtiden.

Det siger Bo Nilsson til Berlingske i et interview, hvor han samtidig udtrykker sin skuffelse over aktiemarkedets reaktion på tirsdagens regnskab. Her er nedturen for Nets-aktien fortsat siden selskabet blev børsnoteret i september i kurs 150.

Tirsdag eftermiddag falder aktien yderligere godt tre pct. til kurs 119. Det sker selvom Nets ellers fremlagde et årsregnskab for 2016, hvor selskabet kommer i mål med det som selskabet på forhånd stillede i udsigt.

»Det er jo klart, at vi ikke kan løfte vores forventninger hver gang. Markedet må forhold sig til, at vi holder, hvad vi lover, og at det har vi gjort hver gang,« siger Bo Nilsson til Berlingske.

Han mener, at der har været alt for meget opmærksomhed om forhold, som ikke har haft noget med selve driften i virksomheden at gøre.

»Vi kunne godt have tænkt os, at folk fokuserer mere på det, som vi synes er vigtigt og lidt mindre på ting, der har noget med fortiden at gøre og som ikke har nogen indflydelse på, hvordan vi klarer os de næste to-tre år,« siger Nets-direktøren.

Hvad er det for nogen ting fra fortiden du tænker på?

»Altså der har været meget mediedækning om noget fra fortiden, som ikke har noget at gøre med, hvordan vi klarer os. Nu vil jeg vise, at vi leverer, hvad vi har lovet, og nu må folk have tillid til, at den her virksomhed er ledet på en professionel måde«

Synes du, at I har skullet bevise jeg særligt meget?

»Alle selskaber på børsen skal bevise sig. Men jeg tror måske det tager lidt længere tid for os at bevise os«

Hvorfor tror du det har været sådan?

»Jeg ved det ikke. Jeg kan ikke sige hvorfor, men det har motiveret mig, fordi jeg gerne vil sørge for, at Nets bliver så stærkt som muligt. Men jeg kan sige, at kritikken skal vi ikke diskutere i pressen, men i stedet bevise os kvartal for kvartal«

Føler du omverden er mere kritiske over for jer end over for andre C20-selskaber?

»Nej, men jeg vil gerne i 2017 og 2018 fokuserer på virksomheden frem for andre faktorer, som jeg ikke føler, har noget med virksomhedens fremtid at gøre«

De faktorer, som du tænker på, er det f.eks. den meget omtale af jeres bonusprogrammer?

»Jeg vil ikke gå ind i detaljer, men jeg synes fokus på skal være på fremtiden«

Det bonusprogram, som blev strikket sammen forud for børsnoteringen af Nets har slået alle rekorder i Danmark. 70 medarbejder har stået til at skulle dele over to mia. kr. Bo Nilsson topper med en gevinst på over en halv mia. kr., mens blandt andre kommunikationsdirektør Karsten Anker Petersen ved børsnotering stod til at modtage op mod 35 mio. kr.