Nets bekræfter at proces omkring opkøb pågår - kommunikerer når tid er

Henover sommeren har Nets været meldt som et oplagt købsmål af flere markedsiagttagere, og betalingsvirksomheden går da også og undersøger mulighederne for en eventuel overtagelse.

Det fortæller finansdirektør Klaus Pedersen fra Nets, efter at selskabet torsdag morgen har aflagt regnskab for årets andet kvartal, som løb frem til slutningen af juni og derved ikke dækkede den periode, hvor selskabet selv var ude og bekræfte købshenvendelser.

- Vi har været ude 1. juli og sige, at der er interesse omkring selskabet. Og det er klart, at når et selskab eller en bestyrelse får sådan en henvendelse, og man i øvrigt vurderer at det er en seriøs henvendelse, så sætter man en proces i gang i forhold til at undersøge de muligheder, man har. Og den proces er i gang.

- Det er klart, at på et tidspunkt, hvor der måtte være en konklusion på den proces, så er vi også ude at kommunikere om, hvad konklusionen er, siger Klaus Pedersen.

I forbindelse med regnskabet for andet kvartal har Nets fastholdt de overordnede forventninger til 2017, mens selskabet nu regner med særlige poster for helåret på 200 mio. kr. mod tidligere 150 mio. kr.

Ændringen skyldes ifølge selskabet udgifter til vurderingen af muligheder i købsinteressen for Nets samt højere omkostninger relateret til transformationer på teknologisiden.

/ritzau/FINANS