Nets annoncerer plan for børsnotering

Nets vil udstede nye aktier for 5,5 milliarder kroner, meddeler selskabet.

Foto: Erik Refner

Selskabet Nets A/S løfter nu sløret for selskabets børsplaner i en selskabsmeddelelse.

Firmaet, der står bag Dankortet og Nemid, vil skaffe 5,5 milliarder kroner ved at sælge aktier på fondsbørsen. Det skal blandt andet være med til at nedbringe gælden i firmaet.

Ifølge Nets' topchef, Bo Nilsson, er børsnoteringen et naturligt skridt efter en lang periode med hurtigt vækst og massive investeringer, der har været med til at »transformere virksomheden«.

»Vi tror på, at de ændringer sammen med vores unikke forretningsmodel og det store arbejde fra vores ansatte, gør os til et firma, der ligger godt i forhold til langsigtet vækst og en tiltalende historie for potentielle investorer,« siger han.

Børsnoteringen sker to år efter, at kapitalfondene Advent og Bain sammen med pensionskassen ATP overtog Nets. Nu gør de klar til at sælge ud af selskabet, som Berlingske Business flere gange har fortalt om. Senest i sidste uge, hvor det stod klart, at processen var nært forestående.

Aktieguld fjerner gæld

Fundamentet for Nets, som det kendes i dag, var en fusion i 2010 mellem PBS og det norske betalingsfirma Nordito.

Den nye kapital skal sammen med bankaftaler være med til at mindske selskabets gæld, skriver Nets i selskabsmeddelelsen.

Det endelige størrelse af aktieudbuddet i forbindelse med børsnoteringen bliver meldt ud i forbindelse med prospektet, der ventes i de kommende uger.