Nets åbner sig for partnerskab med Samsung og Apple Pay

Betalingsgiganten Nets, der er ny på den danske fondsbørs, indgår et partnerskab med teknologiselskabet Oberthur Technologies. Aftalen åbner for, at nordiske banker kan tage udenlandske betalingsløsninger som blandt andet Apple og Samsung Pay i brug.

Foto: BODE MARKS

Fremover kan det måske blive en mulighed for danske forbrugere at bruge udenlandske betalingstjenester som Apple og Samsung Pay. Det er resultatet af et indgået partnerskab mellem Nets og Oberthur Technologies, hvor Nets nu kan understøtte løsningerne teknisk.

Det skriver Børsen.

»Nets ønsker at være på forkant med udviklingen på det internationale betalingsmarked og sikre, at vores bankkunder kan understøtte nye betalingsmuligheder som f.eks. Samsung Pay. For det ønsker bankerne at kunne gøre,« siger Hans Henrik Hoffmeyer, der er direktør med ansvar for mobile tjenester i Nets, til Børsen.

Det er dog op til bankerne selv at indgå de kommercielle aftaler med selskaber som f.eks. Apple, hvis de ønsker at integrere løsningerne i deres såkaldte Wallet. En wallet fungerer som en app, der indeholder forskellige betalingsløsninger.

Hans Henrik Hoffmeyer udtaler, at det ville være dyrt for bankerne, hvis de hver især skulle etablere en platform med samtlige betalingsløsninger. Nets' investering sikrer bankerne relevans på smartphonen, lyder det.