Netop Solutions vil spare sig til driftsoverskud

IT-investoren Ib Kunøes kriseramte Netop Solutions taber fortsat penge - men håber nu på fremgang i 2010.

Direktør i Netop Solutions Kurt Bager Fold sammen
Læs mere
Foto: Christoffer Regild
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har ikke været nemt at være softwareselskabet Netop Solutions i 2009. Virksomheden har haft et hårdt år og oplevede et fald i omsætningen i alle virksomhedens tre divisioner - Administration, Education og Communication. Det fortæller administrerende direktør Kurt Bager til RB-Børsen.
- Vi har mærket finanskrisen over hele linjen. Vi har nu været i gang i cirka 2,5 år med at få virksomheden på benene og blive overskudsgivende, og vi følte egentlig, at vi i 2008 havde lavet mange tiltag, der virkede. Vi fulgte vores planer og budgetter. Men så blev vi kørt over af toget fra den generelle finanskrise, og det har bestemt ikke været sjovt, siger Kurt Bager.
Softwareselskabets likviditetsbeholdning er også ved at skrabe bunden. Derfor har selskabet indgået en hensigtserklæring med sin største aktionær, Consolidated Holdings, der vil hjælpe med at fremskaffe den nødvendige kapital, hvis det bliver nødvendigt, fortæller direktøren.
- Vi er så tæt på nul, så det er rart at vide, at der er nogen, der vil arbejde aktivt for at hjælpe med at finde ny kapital. Især nu, hvor bankerne ikke er vanvittigt interesseret i at hjælpe, siger han.
Flere nedskæringer og omstruktureringer i selskabet bliver der ikke mere af i fremtiden, fortæller Kurt Bager.
- Der er ikke mere at flytte rundt på efterhånden. Vi har flyttet den tekniske support til Rumænien. Alle lønninger blev sat ned i sommer, og vi havde en kæmpe fyringsrunde, hvor vi skar 20 pct. i medarbejderstaben i december, fortæller direktøren.
Størstedelen af virksomhedens 130 medarbejdere befinder sig nu i Rumænien, mens kun cirka 30 medarbejdere er tilbage i Danmark.
Selskabet havde i 2009 en omsætning på 85,3 mio. kr. mod 91,5 mio. kr. i 2008, hvilket svarer til et fald på 7 pct.
For 2010 venter Netop Solutions en omsætning på 80-90 mio. kr. og et EBITDA på 0-5 mio. kr. Og selvom direktøren stadig regner med at være ramt af den økonomiske krise et godt stykke ind i 2010, så mærker virksomheden allerede nu en lille stigning i efterspørgslen på produkter.
- Vi mærker en lille stigning i interessen for vores skoleprodukter. Det er farligt at udtale sig om, at verden er vendt, men vi kan mærke det på henvendelser og ser også omsætningen gå lidt op ad, selvom det ikke er noget, der eksploderer, siger direktøren.
Ser Netop Solutions-chefen endnu længere ud i fremtiden, har han store forventninger til, at virksomhedens Communication-division får succes med sine nye chatsystemer. Chatsystemer, der kan hjælpe virksomheder til at kommunikere med flere kunder på én gang.
- Markedet er nyt, men det kommer til at løbe om sig. Inden længe kommer vi til at se det på salg og service og inden for health care, og det er noget, vi satser meget på. Det er her, vi vil bruge vores teknologier, for det er her, der kommer mange nye kunder. Vi er stadig konservative med forventningerne, men det her område tegner til at blive stort. Vi har nogle af de bedste produkter på markedet, så vi håber på at få vores del, når det for alvor slår igennem, siger Kurt Bager.
Virksomhedens omsætning i Communication-divisionen udgør i dag et sted mellem 5-10 pct.