Netlæsere amok over Osama-død

Twitter og Google glødede mandag, da nyheden om Osama bin Ladens død kom for dagen.

Mandag mødtes New Yorkerne på Times Square for at fejre, at terrorlederen Osamab bin Laden var fundet og dræbt. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMOTHY A. CLARY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom Twitter endnu ikke har vundet danskernes gunst, er det hot stuff i USA og resten af verden. Således var Twitter mediet, der breakede nyheden om Osama bin Ladens død, da en højtstående embedsmand tweetede følgende på sin profil:

"Jeg har ladet mig fortælle, at de har dræbt Osama bin Laden. For pokker," skrev Keith Urbahn, der er departementschef under tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld.

Se TV: Følelsesladet tid for amerikanske børsmæglere

Da nyheden var på sit højeste, var der 5.106 tweets i sekundet. Den næststørste Twitter-begivenhed efter det japanske nytår 2011, skriver Cnnmoney.com.

Først ved en tilfældighed

I virkeligheden var det dog måske en pakistansk IT-konsulent, der var den allerførste til at kvidre om begivenheden - uden selv at vide det.

"Et kæmpe vindues-raslende skud er hørt her i Abbottabad... Jeg håber ikke, at det er begyndelsen på noget ubehageligt," skrev Sohaib Athar i netop den by på netop det tidspunkt, hvor Osama bin Laden blev dræbt.

Se TV: Ro på Wall Street efter Bin Ladens død

På Google gik trafikken også helt amok, hvor søgningen "osama bin laden dead" betegnes af Google selv som "vulkanisk".

Det er dog ikke første gang, at netop denne søgning har skabt trafik hos søgegiganten. Tilbage i 2006 skrev en fransk avis, at bin Laden var dræbt en måned tidligere. Historien blev dog hurtigt dementeret af den franske regering og CIA.

Hellere royalt bryllup

Mandag oplevede en række amerikanske nyhedssites således et trafikboost med 4,1 millioner hits i sekundet.Ifølge Akamai, der er en samling af nogle af de største amerikanske nyhedssite, kunne det dog ikke slå sidste uges royale bryllup i Storbritannien mellem Kate Middelton og Prins William. Her nåede nyhedssitene 5,4 millioner sidevisninger i sekundet.