Nethandlen boomer fortsat

Mens det tynder gevaldigt ud i de fysiske butikker, er der fortsat vækst i udbuddet på nettet.

Foto: Peter Clausen.
Læs mere
Fold sammen
Selv om Danmark allerede tidligere på året blev kåret af EU til at være det mest e-handelsglade land i Europa, er der fortsat plads til forbedringer. I hvert fald runder den svenske internetbetalingsleverandør, DIBS, nu kunde nummer 10.000.DIBS er uden sammenligning den største leverandør af betalingstjenester til nettet i Danmark, men selskabet er faktisk svensk - og har aktiviteter i hele norden. Kunde nummer 10.000 blev således en norsk virksomhed, der laver noget så u-cyberspace-agtigt som kalecher og presenninger.

Trods den nuværende krise, forventer DIBS fortsat, at e-handel fortsætter med at vokse 10-15 procent årligt i Skandinavien.

DIBS forventninger understøttes delvist af, at danske FDIH - foreningen for Distance og Internethandel også jævnligt rapporterer om heftige vækstrater i e-handlen herhjemme. Selv om vækst i procent er letkøbt, når udgangspunktet er småt, er e-handel dog - efter mange års tilløb - ved at tage ganske eftertrykkeligt fra. Flere store butikskæder har med varierende engagement åbnet internetudgaver af deres fysiske butikker.

Ifølge de nyeste tal fra FDIH, blev der i andet kvartal af i år foretaget i alt 11 millioner betalinger via PBS i Danmark. Det er en stigning på 11,5 procent i forhold til samme periode af 2008 - men også en indikator på, at e-handlen fortsat er i vækst.

Selv om DIBS sidder ganske solid på det danske marked, er der dog en række alternativer - og blandt andre det kæmpestore amerikanske betalingssystem, PayPal har længe lagt an til at møve sig ind på det danske marked. PayPal, der ejes af eBay, har ry for at være en mere sikker løsning end direkte betaling med indtastning af kreditkortnumre, fordi det er stort set umuligt at opsnappe følsomme oplysninger herfra.