Nethandel-vækst har nået toppen

Antallet af dankorthandler på nettet er firdoblet siden 2003. Væksten overrasker eksperterne, men den eksplosive vækst er formentlig ikke realistisk fremover, vurderer cheføkonom i Jyske Bank.

De seneste år har medierne mange gange skrevet, at nethandlen eksploderer i Danmark, men de høje vækstrater er formentlig ikke realistiske fremover, mener cheføkonom i Jyske Bank, Peter Skøttegaard Øemig.

”De høje vækstrater, vi har set, er nok ikke realistiske fremadrettet. Fremskrives internethandlen lidt mere konservativt, vil omsætningen nå 60 milliarder kroner i 2012,” siger Peter Skøttegaard Øemig til Børsen.

De seneste tal fra Jyske Bank og Danmarks statistik viser, at nethandlen har rundet 16 milliarder kroner, mens der i 2003 kun blev købt varer på nettet for omkring tre milliarder kroner, ifølge Børsen.

Væksten i nethandlen overrasker blandt andet e-handelsekspert ved Copenhagen Business School, Niels Bjørn-Andersen.

”Hvis vi er oppe på 16 milliarder kroner, er det ganske meget. Siden 2000 har jeg sagt, at ti procent af detailomsætningen herhjemme ville ligge på ti procent i 2010. Hvis vi virkelig er oppe på 16 milliarder kroner nu, så er vi efterhånden tæt på de ti procent. Og det er overraskende,” siger Niels Bjørn-Andersen til Børsen.