Nethandel slog rekord med amerikansk supershop-dag

Onlinehandlen slog rekord i USA i forbindelse med det såkaldte Black Friday-udsalg. I Danmark oplevede nethandelbutik også stor stigning.

Foto: ROBYN BECK. Det var ikke kun i de fysiske butikker, at der var gang i salget i USA under årets største shoppingdag Black Friday - også netbutikkerne oplevede rekordslag.
Læs mere
Fold sammen

De amerikanske forbrugere handlede i løbet af torsdag og fredag for tre milliarder dollar – over 16 milliarder kroner <saxo:ch value="226 128 147"/> da udsalget efter Thanksgiving, det såkaldte Black Friday, gik i gang.

Ifølge AFP var det især tablet-computere og mobiltelefoner, der var storsællerter.

Især nethandlen oplevede en stor stigning og solgte ifølge AFP for 1,9 milliarder dollar fredag. Det er en stigning på 39 procent i forhold 2012, oplyser softwareudvikleren Adobe, der har analyseret 400 millioner besøg på omkring 2.000 amerikanske shopping-hjemmesider.

Black Friday-udsalget står ifølge National Retail Federation for mellem 20 og 40 procent af de amerikanske detailhandelbutikkers årlige salg.

I Danmark valgte ekstra mange danskere også at handle på nettet, oplyser pris- og forbrugertjenesten Pricerunner. Pricerunner havde fredag en stigning på 98 procent i antallet af shoppende, der benyttede hjemmesiden.

Ifølge Pricerunner har de fleste større danske netbutikker taget Black Friday-fænomenet til sig med store rabatter på flere varer.

»Selvom danskerne også havde fået løn fredag, var det alligevel en rekorddag af de helt store. Fredagen lå 70 procent over andre fredage i løbet af 2013. Det er ret vildt,« siger direktør i Pricerunner, Martin Andersen.