Nethajer røver din bankkonto

Danskere ved for lidt om IT-sikkerhed, og derfor oplever flere og flere at miste data på nettet, og professionelle hackere oplever stor succes, mener IT-eksperter.

Forbrydere finder hele tiden nye måder at bore sig ind til dine mest private oplysninger og kan i løbet af ganske få minutter ribbe dine konti over nettet, skriver Ekstra Bladet.

Og det bliver kun nemmere for hackerne, mener Ulf Munkedal, direktør i Fort Consult, som specialiserer sig i it-sikkerhed for virksomheder og private.

"Der er sket en stigning i den organiserede, økonomiske kriminalitet, hvor tyvene går målrettet efter at udnytte private konti. Hvor det tidligere mest har været unge knægte, som udøvede hærværk, er det i dag professionelle hackere med stor succes," siger han til Ekstra Bladet.

Der findes mange tusinde måder at fuppe på, for eksempel ved hjælp af en fup-mail. Med et enkelt klik giver det tyveknægtene adgang til computeren.

"Denne form for angreb, som kaldes 'phishing', har danskerne indtil nu været skånet for. De fleste 'phi-shing'-mail er nemlig engelsksprogede, men nu har en gruppe fundet ud af at oversætte til dansk, så de virus-inficerede mail virker mere troværdige og lokker langt flere computer-brugere," forklarer Ulf Munkedal til Ekstra Bladet.

Han mener, at danskerne ved for lidt om IT-sikkerhed.

"At eje en computer er ligesom at eje en bil. Det er vigtigt at holde den i god stand og at køre fornuftigt. Det vil sige: Sørg for virusbeskyttelse, undgå at gå i panik og slet ikke en masse filer, hvis computeren bliver inficeret. Der vil altid være vira, som finder vej til din computer, uanset hvor godt du er sikret", fastslår han.

Kilde: Ekstra Bladet