Netflix vil entrere nye markeder som modsvar til dalende vækst

Det amerikanske selskab Netflix, der tilbyder sine brugere streame film og tv-serier, har ikke opgivet ambitionen om at komme ind på det store kinesiske marked i jagten på at finde vækst uden for hjemmemarkedet i USA.

I nogle af verdens mest befolkede lande - herunder Kina - er Netflix foreløbig fraværende, fordi underholdningsudbyderne møder strenge regler og udfordringer i forhold til censur. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN G. MABANGLO

Meldingen om det fortsatte ønske om at komme ind på markedet i Kina faldt torsdag ved et mediearrangement i sydkoreanske Seoul, hvor der blandt andet var deltagelse af Netflix' administrerende direktør, Reed Hastings.

- Siden Kina er en stor mulighed, fortsætter vi med at kigge på markedet, sagde Netflix-topchefen ifølge nyhedsbureauet Reuters uden at uddybe det nærmere.

Streamingselskabet lancerede i januar en plan om at entrere 130 nye markeder verden. Det skyldes, at virksomheden forsøger at finde et modsvar til en dalende vækst på det amerikanske marked.

Foreløbig er Netflix dog fraværende i nogle af verdens mest befolkende lande - herunder Kina - fordi underholdningsudbyderne møder strenge regler og udfordringer i forhold til censur.

Ud over Kina har Netflix haft problemer med at komme ind på andre store asiatiske markeder såsom Sydkorea og Indonesien på grund af en mangel på lokalt indhold og lovgivningsmæssige forhindringer.

Ifølge Reuters præsenterede Netflix i april forventninger til sin abonnementsvækst for andet kvartal. Forventningerne var dog svagere end estimeret af analytikerne, hvilket understreger selskabets behov for at ekspandere til nye markeder.