Netflix spærrer for at se med i andre lande

Snart er det slut med at se Netflix-indhold, som ikke er tilgængeligt i ens eget land.

Netflix' topchef, Reed Hastings, annoncerede i sidste uge, at filmstreamingtjenesten åbner i endnu 130 lande. Nu begrænses adgangen fra land til land. Arkivfoto: Ethan Miller, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Ethan Miller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden for kort tid er det slut med at kunne bruge den amerikanske netfilmstreamingtjeneste Netflix' udbud fra andre lande.

Netflix indfører nemlig nu nogle tekniske ændringer, som spærrer for de hidtidige muligheder for rent teknisk at lade, som om man befinder sig i et andet land og dermed få adgang til Netflix-udbuddet herfra.

Det vil ifølge Netflix' David Fullagar, som er ansvarlig for den tekniske indholdsplatform, ske »i de kommende uger«. Her vil Netflix blokere for de såkaldte VPN-proxyforbindelser, altså servere, som tillader brugerne at omgå de geografiske spærringer, som ofte findes på film og TV-serier. Mange danskere har hidtil benyttet denne mulighed for at købe et abonnement på og få adgang til den amerikanske udgave af Netflix, hvis udbud er anderledes end den danske.

Netflix har hidtil lukket øjnene for denne brug af Netflix, fordi den skaffede flere kunder i butikken. Men Netflix meddelte i sidste uge, at man åbner i endnu 130 lande, og dermed er filmtjenesten tilgængelig i 190 lande. Desuden har Netflix forpligtet sig i sine film- og TV-indkøb til at lægge de geografiske blokeringer ned over indholdet, og det vil nu blive håndhævet.

Netflix investerer heftigt i at købe film- og TV-rettigheder og producerer nu også selv indhold som den populære serie »House of Cards« og »Orange is the New Black«. Det er Netflix' ønske at gøre indholdet globalt tilgængeligt. David Fullagar understreger, at »der er endnu nogen vej til, at vi kan tilbyde folk de samme film og TV-serier overalt«.