Netflix overvejer download af TV og film

Den amerikanske streaminggigant udelukker ikke længere, at brugerne vil kunne hente film og TV-serier hjem og se dem uden netforbindelse - sådan som konkurrenten Amazon tilbyder, og også YouSee forbereder herhjemme.

Reed Hastings, medstifter af og topchef for Netflix, udelukker ikke længere, at abonnenterne vil kunne få mulighed for at downloade film og TV-serier, så de kan ses, når der ikke er internetforbindelse. Arkivfoto: Steve Marcus, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: STEVE MARCUS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Netflix overvejer at gøre det muligt at kunne hente film og TV-serier ned fra streamingtjenesten, så man også kan se dem, når der ikke er forbindelse til Internet.

Dermed overvejer Netflix, som er verdens største filmstreamingtjeneste, at følge konkurrenten Amazon, som i øget omfang presser Netflix.

»Vi har været så fokuseret på klik-og-se og skønheden og enkelheden ved streaming. Men efterhånden som vi udvider rundt omkring i verden, hvor vi ser en ret forskellig kvalitet på netværkene, er det noget, som vi bør bevare et åbent sind over for,« siger Netflixs topchef og stifter, Reed Hastings.

Viasat klar, YouSee arbejder på sagen

Masser af nettjenester bygger på, at der konstant er internetforbindelse, men selv på en rundtur i Danmark vil mange opleve, at forbindelsen falder ud undervejs. Derfor - og fordi det giver et pænt dataforbrug at se film over internetforbindelsen, når man er på farten og ikke sidder hjemme ved det trådløse net - har flere film- og TV-tjenester valgt at gøre det muligt at kunne hente filmene og TV-afsnittene ned på sin telefon, tavle-PC eller PC, så man kan se dem hvor som helst og uden netforbindelse.

TV-leverandøren Viasats streamingtjeneste, Viaplay, giver også muligheden for at kunne hente et begrænset antal film ned på forhånd, og TDCs kabel-TV-selskab YouSee ventes også snart at have en løsning klar. I oktober 2015 sagde nu afgående YouSee-direktør René Brøchner til Berlingske, at han forventede at være klar inden for et halvt år.

Reed Hastings har med sin udtalelse ikke lovet noget, men Netflix har tidligere pure afvist at kaste sig ud i download af film og TV-serier. Det kræver dog, at Netflix forhandler rettigheder på plads med film- og TV-udbyderne, så seerne får lov til at kunne se med uden internetforbindelse. Det er samme spørgsmål, som YouSee slås med at forhandle på plads.

Prisen på Netflix stiger

Internetgiganten Amazon, som i dag er rigtigt meget andet end den netboghandel, som startede det hele, har for nylig lanceret sin egen filmtjeneste, så man nu kan købe den som et almindeligt månedsabonnement til 9 dollars om måneden. Det sker, samtidig med at Netflix har sat prisen op på sit månedsabonnement, der i Danmark stiger med en tier til 89 kroner hver måned for standardpakken.